Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

Strategisch Systeemverantwoordelijke

(40 uur per week)

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging, waar jij jouw ervaringen en kennis in kan zetten in de breedste zin? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

De Strategisch Systeemverantwoordelijke voert regie en is eindverantwoordelijk voor technisch inhoudelijke zaken betreffende de bronnen en het netwerk op systeemniveau. Hierbij fungeer je als vraagbaak voor de medewerkers en managers. Je onderhoudt daarnaast het contact met de bevoegde gezagen.

Het vinden van de juiste balans in het systeem tussen leveringszekerheid (incl. veiligheid), duurzaamheid, klantgerichtheid, efficiëntie en betaalbaarheid is complex. Als Strategisch Systeemverantwoordelijke heb je hierin een belangrijke rol en zoek je actief de dialoog hierover met en voert coördinatie over in- en externe partners vanuit je expertise.

Je hebt autoriteit, neemt het initiatief en stuurt door de organisatie heen. Je identificeert en analyseert knelpunten in de bronnen en netwerken op systeemniveau en stelt adviezen op teneinde de knelpunten te voorkomen. Je verricht onder andere netdeelanalyses, berekeningen, leveringszekerheidsplannen van de installaties en van de netwerken. Je initieert en begeleidt mogelijke aanpassingen van ontwerp-, reconstructie- en beveiligingskaders en doet verbetervoorstellen vanuit jouw overzicht op de materie.

Je ontwikkelt voorstellen voor de ontwikkeling van de bronnen en het netwerk die de groeistrategie van Mijnwater ondersteunen en adviseert hierin. Je participeert in (strategische) projecten en bent verantwoordelijk voor effectiviteit en betaalbaarheid van investeringsadviezen. Je formuleert strategische voorstellen en beleidsadviezen en kunt anderen hierin overtuigen. Je ontwikkelt en draagt beleid uit en verdedigt specifieke delen intern en extern op strategisch niveau.

Je bent verantwoordelijk voor de capaciteit (warmte en koude), leveringszekerheid en de betrouwbaarheid van de verschillende bronnen en netwerken. Je kent de stand van zaken, hebt overzicht en draagt zorg voor de juiste en tijdige maatregelen teneinde een optimaal functioneren van de bronnen en netwerken te garanderen. Je optimaliseert werkprocessen en - procedures binnen het beleidsdomein.

 

Wat breng je mee?

Je kunt onder tijdsdruk werken en bent een stevige gesprekspartner. Je werkt zowel zelfstandig als ook graag in teamverband.

Verder breng je mee:

 • WO opleiding, dan wel WO werk- en denkniveau, werktuigbouwkunde, civiele techniek en/of hydrologie.
 • Aanvullende specialistische kennis en ervaring op het gebied van het ontwikkelen van bronnen en/of netwerk is een pre.
 • Specialistische kennis van methoden en technieken die voor onderzoek en beleidsvoorbereiding worden gebruikt.

 

Dit hebben wij te bieden

Je komt terecht in een enthousiast team van professionals, die zich met hart en ziel inzetten voor de transitie naar duurzame energie. Ons kantoor is momenteel gelegen in het Maankwartier, midden in het centrum van Heerlen en goed bereikbaar met OV en auto.  

 • Bruto maandsalaris (schaal 16) tussen de € 4.531 en € 6.474 (bij 40 uur per week) afhankelijk van ervaring;
 • Dit is exclusief 10% persoonlijk budget en 3,7% eindejaarsuitkering per maand;
 • 24,5 verlofdagen op jaarbasis;
 • Persoonlijk budget kun je inzetten voor aankoop extra verlofdagen;
 • Contract voor bepaalde tijd bij goed functioneren omgezet in onbepaalde tijd;
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris;
 • 2/3 deel bijdrage van de werkgever aan je ABP Keuzepensioen;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Een zeer afwisselende rol in een dynamische setting: geen dag is hetzelfde.

 

Informatie en sollicitatie

Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief tot uiterlijk 15 juli 2024 naar sollicitatie@mijnwater.com.

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met:

Henk Jacobs, Manager leveringsbedrijf, via e-mail h.jacobs@mijnwater.com of telefonisch +31(0)6-21452349

Mick van Montfoort, Strategisch Systeemverantwoordelijke, via e-mail m.vanmontfoort@mijnwater.com of telefonisch +31(0)6-29099940

 

Voor procedurele en arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met Patrick Liebens, HR adviseur, via e-mail p.liebens@mijnwater.com of telefonisch +31(0)6-29506794

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden