Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meestgestelde vragen. Gebruik de zoekbalk om snel het antwoord op uw vraag te vinden. 
Zit het antwoord er niet tussen? Dan kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice via 045 - 571 69 20 of klantenservice@mijnwater.com

Tarieven
Wanneer ontvang ik een afrekening?
  • Een eindafrekening: deze ontvangt u nadat uw uithuizing is ontvangen en verwerkt.  
  • Een jaarafrekening: deze ontvangt u 1 keer per jaar   
  • U ontvangt ook een afrekening als u besluit geen koude meer af te nemen. Dan wordt over de periode waar u wel koude heeft afgenomen een afrekening gemaakt. Het voorschot wordt dan ook opnieuw berekend.
Kan ik mijn facturen via een ander kanaal ontvangen?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via 045 – 571 69 20 of klantenservice@mijnwater.com.

Wanneer veranderen mijn warmtetarieven?

De tarieven veranderen per 1 januari. Voor 1 januari ontvangt u persoonlijk bericht over de warmtetarieven voor het nieuwe jaar. Als u inlogt op Mijn Mijnwater kunt u ook uw tariefblad bekijken. 

Veranderen mijn prijzen nog gedurende het jaar?

Nee, bij Mijnwater veranderen die niet gedurende het jaar. De warmteprijzen worden eenmaal per jaar door Mijnwater vastgesteld en gelden dan voor een heel jaar. Bij energieleveranciers van gas en elektriciteit kan het voorkomen dat prijzen tussentijds wijzigen.

Waarom veranderen mijn warmtetarieven jaarlijks?

De warmtetarieven worden jaarlijks vastgesteld op basis van de actuele gastarieven. De koppeling van warmteprijzen aan gasprijzen is de afgelopen jaren de methode geweest van de overheid om consumenten te beschermen tegen hoge tarieven. Warmte mag gemiddeld niet duurder zijn dan verwarming met aardgas en een cv-ketel. Dit is wettelijk zo bepaald door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Maar ook voor klanten van Mijnwater stijgen de prijzen. Dat komt vooral doordat ook wij duurdere elektriciteit moeten inkopen voor het draaiende houden van ons systeem en de bijbehorende installaties.

Hebben Mijnwater-klanten een voordeel ten opzichte van mensen die een gasaansluiting hebben, waarbij de prijzen stijgen?

Ja, want de kosten stijgen minder hard dan bij gasaansluitingen omdat we gebruik maken van duurzame bronnen zoals aardwarmte en restwarmte. 

Prijsplafond
Wat is het prijsplafond?

Om te zorgen dat u meer zekerheid krijgt over de ontwikkeling van uw energierekening heeft de Nederlandse overheid het tijdelijke prijsplafond voor energie in het leven geroepen. Uw lasten worden daardoor verlaagd. Vanaf 1 januari 2023 betaalt u € 47,38 inclusief btw voor iedere gigajoule (GJ). Dit prijsplafond geldt voor de eerste 37 GJ die u verbruikt. Voor de tarieven van Mijnwater verwijzen wij naar het tariefblad.
Voor blokverwarming geldt nog geen plafondtarief. De overheid werkt hier nog aan een oplossing.

Meer informatie vindt u op de website van Rijksoverheid.

Tot wanneer geldt het prijsplafond?

Het huidige prijsplafond geldt van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023.

Geldt het prijsplafond ook voor het gebruik van warm tapwater?

Ja. Het prijsplafond geldt zowel voor warmte voor het verwarmen van uw woning als voor het verwarmen van uw kraanwater. Per 1 januari 2023 is dit ook zichtbaar in Mijn Mijnwater waar u uw persoonlijke tarieven kunt inzien.

Voorschot
Wanneer wijzigt mijn voorschotbedrag?

Indien u een (jaar)afrekening heeft ontvangen, zal er een nieuw voorschotbedrag berekend worden aan de hand van het jaarverbruik van het afgelopen jaar.

Hoe is het voorschotbedrag opgebouwd?

Het voorschotbedrag is opgebouwd uit een gedeelte vaste kosten en een gedeelte verwachte verbruikskosten.

Kan ik mijn maandelijks voorschot zelf aanpassen?

Ja, dat kan in Mijn Mijnwater met een maximale afwijking van 10%.

Betalingen
Wat moet ik doen als ik mijn rekening niet kan betalen? Is een betalingsregeling mogelijk?

Wij vinden het natuurlijk enorm vervelend voor u als u moeite hebt om uw warmtefactuur te betalen. Het belangrijkste is om hierover in gesprek te gaan. Neem telefonisch contact met ons op als u uw rekening niet kunt betalen. Samen bekijken we dan wat in uw situatie wel mogelijk is.

Verbruik

Mijnwater is leverancier van duurzame energie, levert warmte en koelte aan kantoren, bedrijfspanden en woningen.

Hoe kan ik zien wat mijn verbruik is?

Als u inlogt op Mijn Mijnwater kunt u uw verbruik inzien. 

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring