Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

Shared Service Centre - Heerlen

De gebruikers van het Shared Services Center Zuid-Limburg (SSC-ZL) in Heerlen ervaren sinds maart 2017 het comfort van duurzame energie. Op maandag 20 maart 2017 werd de installatie van Mijnwater in bedrijf gebracht om SSC-ZL van warmte en koeling te voorzien via het energiesysteem van Mijnwater Er komt geen gas meer aan te pas. De afgifte van zowel warmte als koude via de radiatoren en de nieuwe luchtbehandeling geeft het gehele gebouw een comfortabel binnenklimaat.

Duurzame energie voor SSC-ZL

Het pand voldeed niet meer aan de comforteisen van de nieuwe gebruikers en moest dus gerenoveerd worden. In 2016 werd Mijnwater gevraagd om het gehele gebouw aan te sluiten op het energiesysteem van Mijnwater, dat in de nabijheid ligt. De bestaande cv-ketels werden vervangen en het gebouw kreeg een aansluiting op het leidingennetwerk van Mijnwater. Het gebouw ligt namelijk aan een Mijnwatercluster (clusternetwerk B) aan de CBS-weg in Heerlen, waarop ook het gebouw van CBS en het nieuwe stadsdeel Maankwartier zijn aangesloten.

Zorgvuldige overdracht van energie

Bij het gebruik van het mijnwater stroomt er geen mijnwater door de leidingen naar de diverse aangesloten gebouwen, maar wordt de energie in een ondergronds uitwisselstation (clusterkelder) uit dit water gehaald. Via warmtewisselaars wordt die energie overgedragen aan zogenaamd gezuiverd leidingwater. Naast de fietsenstalling van het SSC-ZL-gebouw staan warmtepompen opgesteld die ervoor zorgen dat dit water op de juiste temperatuur wordt gebracht voordat aflevering aan het gebouw plaatsvindt. Mijnwater B.V is ook verantwoordelijk voor de elektriciteitsvoorziening en de 48 zonnepanelen op het dak.

Dit SCC-ZL-gebouw is in maart 2017 aangesloten en daarmee het achtste gerealiseerd project van Mijnwater

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden