Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

Sevagram Douvenrade - Heerlen

De service­appartementen van de locatie Douvenrade worden aangesloten op het aardgasvrije warmtenet van Mijnwater De bestaande appartementen krijgen via de radiatoren de warmte geleverd. In de geplande nieuwbouw zal de vloerverwarming geschikt zijn om woningen te verwarmen en te koelen. De renovatie van de appartementen, inclusief de inrichting van de binneninstallaties van Mijnwater, is in de winter van 2021 voltooid.

Sevagram verhuurt de serviceappartementen – dichtbij hun zorgcentra – aan mensen die zelfstandig en toekomstbestendig willen wonen. De complexen zijn voorzien van diverse faciliteiten op gebied van zorg en welzijn. Bij renovaties van deze complexen heeft Sevagram ook gekeken naar het verduurzamen van haar woningen met aardgasvrije oplossingen. Mijnwaterenergie lag voor de hand om op aan te sluiten, aangezien de leidingen tot voor de deur liggen. De 88 particuliere woningen in de Corridorflat krijgen naast ruimteverwarming ook een aardgasvrije boiler voor warm kraanwater. De Terrasflat en Galerijflat worden beiden aardgasvrij verwarmd via de radiatoren. In het nieuw te bouwen verpleeghuis wordt vloerverwarming gelegd waarmee het in de zomer ook mogelijk is om te koelen. Het circulair energienetwerk van Mijnwater wordt met deze aansluiting op de centrumleiding, die van de Valkenburgerweg tot aan de Groene Boord loopt, fors uitgebreid, waardoor de bestaande hoofdleiding in 2021 verzwaard zal worden.

Het realiseren van het aardgasvrij maken van de Sevagram woningen in Douvenrade is mede mogelijk gemaakt met subsidie van OPZuid. Daarnaast heeft Sevragram voor de bestaande bouw de subsidie ‘Aardgasvrije Huurwoningen’ verworven.

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden