Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

Noorderkroon II

In Brunssum-Noord is door Weller de bouw van Noorderkroon II in 2020 gerealiseerd. Wonen, welzijn en zorg gaan hier hand in hand. Huurders zijn cliënten van zorginstelling Radar. Mijnwater levert warmte, koude en warm tapwater.

Het project

In 2006/2007 heeft Weller in Brunssum-Noord de ‘Noorderkroon’ gebouwd. Dit nieuwbouwproject voorzag oorspronkelijk in vijf urban villa’s met 48 koop- en 48 huurwoningen. Vanwege de ‘krimp’ van de regio zijn uiteindelijk drie villa’s met 48 huur- en 18 koopwoningen gerealiseerd. Deze woningen zijn gebouwd als zogenaamde levensloopbestendige woningen. Dit past binnen het karakter van Brunssum-Noord dat in 2005 is aangewezen als een WWZ-wijk: hier is bijzondere aandacht voor wonen, welzijn en zorg.

In Noorderkroon II biedt Radar 24-uurs zorg aan cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking. Het complex telt 32 zorgwoningen (8 woningen per verdieping) rond een centrale kern. Deze 8 woningen kunnen in de toekomst eventueel worden samengevoegd tot 4 grotere appartementen.

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden