Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

GGD Zuid - Heerlen

De Geneeskundige Gezondheidsdienst Zuid-Limburg (GGD) en Mijnwater kwamen in 2016 overeen om duurzame energie te leveren aan het te renoveren gebouw aan Overloon 2 in Heerlen. Vanaf eind 2017 is dit gebouw van warmte en koude én duurzame elektriciteit voorzien en daarmee het negende project dat op het leidingennetwerk van Mijnwater in Heerlen is aangesloten.

Duurzaamheidscertificering

Het bestaande gebouw van de GGD in Heerlen is niet gesloopt, maar geheel gestript en daarna gerenoveerd met behulp van diverse duurzame materialen. Bij de duurzaamheidscertificering van BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) scoort de integrale energielevering van Mijnwater bijzonder goed. BREEAM is het instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. BREEAM wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council en staat voor verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Integraal systeem voor GGD

Mijnwater levert duurzame warmte en koude voor in totaal 4.126 m2 aan kantooroppervlakte. Dat betekent dat er door Mijnwater warmte en ook koude wordt benut uit diverse beschikbare duurzame bronnen. Via een uitwisselstation en ondergrondse leidingen wordt de energie getransporteerd naar een netwerk van gebouwen. Het gebouw van de GGD ligt aan zo’n netwerk (clusternetwerk A) dat voor deze aansluiting moest worden uitgebreid. Ten behoeve van de opwekking van duurzame elektriciteit plaatst Mijnwater bovendien circa 155 m2 aan zonnepanelen op het dak van het GGD-gebouw, die niet alleen door het kantoorgebouw, maar ook door het mijnwatersysteem worden benut. Zo zorgt een volledig integraal systeem voor de nodige CO2 besparing, minder fijnstof uitstoot, minder oververhitting van de buitenlucht in de zomer in Heerlen en omgeving en is het gebouw niet meer afhankelijk van aardgas.

In april 2017 zijn de civiele werkzaamheden afgerond.

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden