Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

Centrumplan Heerlerheide

Centrumplan Heerlerheide Gen Coel met voorzieningen zoals winkels, supermarkt, school, kinderopvang, bibliotheek en 194 appartementen en zorgvoorziening, is in oktober 2008 aangesloten op Mijnwater. In eerste instantie op Mijnwater 1.0, de halfjaarlijkse omschakeling. In oktober 2013 werd overgeschakeld op het vernieuwde Mijnwater 2.0. In het eerste kwartaal van 2014 is de mijnwateraansluiting en de energiecentrale verbeterd op basis van de ervaringen opgedaan bij het APG kantoorgebouw en scholencomplex Arcus College. Sinds 2015 is Mijnwater eigenaar van de energiecentrale.

Overname Weller Energie

Woningcorporatie Weller heeft een belangrijke basis gelegd voor de gemeentelijke inzet van duurzame energie voor de gebouwde omgeving (energiebesparing, inzet van duurzame energie en de CO2 reductie). In de loop der jaren constateerde Weller echter dat het leveren van energie aan bewoners van huur- en koopwoningen en ander gebruikers niet tot haar core business behoort. De overname van Weller Energy B.V. door Mijnwater is daarom een hele aannemelijke stap geweest. Sinds 2015 is Mijnwater eigenaar van de mijnwaterenergiecentrale. We leveren de energie aan de aangesloten klanten en beheren het apparatuur.

Kijkje in de Mijnwater energiecentrale

De Mijnwater energiecentrale dateert uit 2008, maar is eind 2014 vernieuwd met twee gigantische warmtepompen om nog meer rendement te halen uit mijnwater energie. Eén installatie zorgt voor optimaal verwarmen van tapwater en de andere zorgt dat de bewoners/gebruikers er warmpjes bij zitten. De installatiekelder is volledig ingericht en wordt digitaal bestuurd. De leidingen in de kelder zijn gekoppeld aan de hoofdleiding die vanaf de bron (nabij Ikea) mijnwater naar Gen Coel/Heerlerheide transporteert. De energie uit dit mijnwater wordt tot de juiste graden opgewarmd voor tapwater (60 graden) en de vloer/radiatorverwarming. Mijnwater haalt duurzame energie uit het mijnwater en transporteert het water terug, zodat het niveau van het water in de mijnen gelijk blijft.

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden