Service: 045 - 571 69 20 (24/7) of via klantenservice@mijnwater.com

A Gene Bek - Heerlen

De multifunctionele accommodatie in Bekkerveld, A gene Bek, is een accommodatie die bestaat uit een sporthal met speelvelden en een voorzieningengebouw, waarin de kleedkamers, een ontmoetingsruimte, multifunctionele zaal, en vergader- en activiteitenlokalen zijn gehuisvest.

Multifunctioneel complex

De gemeente Heerlen is eigenaar en exploitant van de accommodatie. In deze accommodatie hebben diverse verenigingen en groeperingen uit de wijk (o.a. sportverenigingen, harmonie, scouting, wijkverenigingen) hun activiteiten ondergebracht op het gebied van sport, cultuur en educatie. Daarnaast kunnen diverse scholen onderwijs geven op het gebied van lichamelijke opvoeding en in de avonduren en weekends is de accommodatie beschikbaar voor sport- en of activiteitenverenigingen.

Eerste sportzaal met mijnwater energie

A gene Bek is de eerste sportaccommodatie in Nederland die is aangesloten op het mijnwater netwerk. Mijnwater levert met de gerealiseerde energiecentrale met warmtepompen de gewenste binnentemperatuur. En dat is iets om trots op te zijn. De accommodatie wordt verwarmd en gekoeld via het systeem van Mijnwater Ook het douchewater in de kleedruimtes wordt op deze manier verwarmd.
Mijnwater maakt daarvoor gebruik van de temperatuur van het grondwater uit de voormalige mijngangen, aangevuld met de restwarmte uit gebouwen, zoals o.a. het datacentrum van APG, die aangesloten zijn op het mijnwater distributienetwerk. De Mijnwaterenergiecentrale (warmtepomp) en de zonnepanelen op het dak, zorgen voor een duurzame levering van elektriciteit aan dit gebouw.

Sedumplantjes op het dak

A gene Bek heeft het dak bedekt met mos/sedumplantjes. Deze speciale plantjes houden het regenwater langer vast waardoor het riool minder wordt belast. Ook vangen de plantjes fijnstof uit de lucht op en zorgen zij voor een betere, schonere lucht.

Op 19 juni 2015 is A gene Bek officieel geopend door de wethouders M. de Beer en P. Zutphen van de gemeente Heerlen.

Mijn Mijnwater Mijn Heerlerheide
Disclaimer Privacybeleid Privacyverklaring Voorwaarden