RewardHeat

Mijnwater is partner in het RewardHeat Project met ACCADEMIA EUROPEA DI BOLZANO als Leadpartner van het project.

In stedelijke gebieden neemt de vraag naar verwarming en koeling toe. Tegelijkertijd wordt een enorme hoeveelheid laagwaardige restwarmte verspreid binnen de stedelijke omgeving, de grootste hoeveelheid wordt afgevoerd door airconditioners, koelsystemen in industriële processen en tertiaire gebouwen (dwz droge koelers en natte koeltorens), datacenters ‘ koelsystemen van koelmachines en supermarkten.

Bovendien zijn steden om historische redenen ontstaan ​​langs rivieren, meren en zeekusten. Al deze bronnen maken hernieuwbare energie op lage temperatuur beschikbaar en dus direct toegankelijk is.

De algemene doelstelling van REWARDHeat is:

  • Het demonstreren van een nieuwe generatie laagtemperatuurstadsverwarming- en -koelingsnetwerken, die laagwaardige, hernieuwbare warmte en afvalwarmte uit de omgeving gebruiken.
  • Focussen op de exploitatie van de beschikbare energiebronnen in de stedelijke context.
  • Het hergebruikpotentieel van de in het project ontwikkelde, gedecentraliseerde, oplossingen maximaliseren.

REWARDHeat maakt het mogelijk om punctuele metingen te doen om beheer van thermische opslag en slimme netwerkcontrole te bevorderen. Ook worden de middelen voor de exploitatie van hernieuwbare warmte en afvalwarmte in District Heating and Cooling (DHC) netwerken geoptimaliseerd.

Tegelijkertijd zorgt REWARDHeat voor een verandering van paradigma ten opzichte van de bedachte bedrijfsmodellen: thermische energie wordt niet langer als een handelsartikel gezien, maar als een service aan de klanten.

EU project RewardHeat latest video about the project: Smart networks integrating renewable and waste energy sources