Vacature: (sr.) Lead Engineer

(sr.) Lead Engineer

40 u/week

Om klimaatverandering tegen te gaan en ons energiegebruik te verduurzamen, moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas per 2050.
Mijnwater draagt sinds 2008 bij
aan deze energietransitie en zet het Limburgs mijnverleden in om het verschil te maken voor de toekomst. Met duurzame energie uit geothermische bronnen en uitwisseling van restwarmte- en koude worden nu al ruim 700 woningen en 10 grote kantoorgebouwen verwarmd en gekoeld. Onze aandeelhouders Limburgs Energie Fonds (LEF) en Enpuls (onderdeel van Enexis) stellen ons in staat om de komende jaren te versnellen en Parkstad verder te verduurzamen.
Om deze missie te laten slagen hebben we enthousiaste mensen nodig, die het verschil willen maken. Werken bij Mijnwater betekent bijdragen aan een uniek, innovatief product met grote impact voor de regio.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging, waar jij jouw ervaringen en kennis in kan zetten in de breedste zin? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Lead Engineer vertaal je de klantwens naar technisch ontwerp binnen kaders (veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid) en ben je projectverantwoordelijk (geld, risico, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit).

- Houd je bezig met de technische ontwikkeling (hydraulische en regeltechnische) van nieuwe installatieconcepten in nauw overleg met de Manager Realisatiebedrijf, de Manager Leveringsbedrijf en in samenwerking met externe installatieadviseurs.

- Stelt het schetsontwerp op al dan niet ondersteund door interne/externe installatieadviseurs in overleg met de Manager Realisatiebedrijf.

- Review van het voorontwerp, definitief ontwerp en bestek uitgevoerd door de installatieadviseur.

- Neemt deel aan het periodieke engineeringoverleg met interne/externe installatieadviseurs aangaande nieuwe concepten en projecten.

- Toetst het installatieontwerp van projecten aan de blauwdruk.

- Bewaakt, verbetert de technische blauwdruk van de Mijnwatertechnologie en houdt deze up to date in samenwerking met de interne/externe installatieadviseurs.

- Stelt desgewenst de financiële begrotingen op van het Energy-deel van het ontwerp.

- Onderzoekt en doet voorstellen ter verbetering van het hydraulisch ontwerp, meet- en regeltechniek en performance van de installaties in kader van de doorontwikkeling van de mijnwatertechnologie en verbetering van de bedrijfsvoering.

- Analyseert opgeleverde projecten en stelt analyserapporten op.

- Bent periodiek on-site aanwezig om mogelijke problemen tijdens de realisatie analyseren en oplossingsrichtingen aan te dragen.

- Ondersteunt en/of voert de inbedrijf name uit om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt en voldoet aan de gestelde eisen.

- Ondersteunt het Leveringsbedrijf bij het oplossen installatietechnische problemen en storingen, doet verbetervoorstellen.

Wat breng je mee?

- HBO + niveau MIT, HIT of regeltechniek.

- Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van Installaties/Energie.

- Minimaal 5 jaar ervaring in de engineering van multidisciplinaire projecten.

- Ervaring met Systems Engineering, Risicomanagement en BIM (minimaal LOD300).

- Ervaring met duurzame energieconcepten.

- In het bezit van VCA-VOL.

Dit hebben wij te bieden

Je komt terecht in een enthousiast team van professionals, die zich met hart en ziel inzetten voor de transitie naar duurzame energie. Ons kantoor is gelegen in het Maankwartier, midden in het centrum van Heerlen en goed bereikbaar met OV en auto.

- Bruto maandsalaris (schaal 15) tussen de € 3.948 en € 5.640 (bij 40 uur per week)

- Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 3,7% eindejaarsuitkering per maand

- 24,5 verlofdagen op jaarbasis

- Persoonlijk budget kun je inzetten voor aankoop extra verlofdagen

- Contract voor bepaalde tijd bij goed functioneren omgezet in onbepaalde tijd

- 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris

- 70% bijdragen aan je ABP Keuzepensioen

- Mogelijkheid tot hybride werken

- Een zeer afwisselende rol in een dynamische setting: geen dag is hetzelfde

    Informatie en sollicitatie

    Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief tot uiterlijk 31 juli 2022 naar sollicitatie@mijnwater.com.

    Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze vacaturehouder, Patrick Liebens: +31(0)6-29506794
    Meer informatie over Mijnwater vind je op mijnwater.com.