Vacature: Project Manager Energy

36-40 uur per week

De organisatie

Mijnwater is een innovatief, duurzaam energiebedrijf dat in Heerlen een laagtemperatuur en vraaggestuurd warmte- en koudenetwerk exploiteert, beheert en doorontwikkelt. Door slim gebruik te maken van de thermische bron (de met grondwater volgelopen voormalige mijngangen), worden woningen, gebouwen en kantoren zowel verwarmd als gekoeld. Onder andere het hoofdkantoor van APG, CBS, GGD Zuid, het nieuw ontwikkelde Maankwartier en Vista College maken gebruik van deze duurzame oplossing. Daarnaast speelt Mijnwater B.V. een belangrijke rol in de ambitie van stadsregio Parkstad Limburg met Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET). Samen zetten wij een stap naar een energieneutraal Parkstad in 2040. Daarnaast is de mijnwatertechnologie ook buiten de regio de oplossing voor de levering van warmte en koude aan gebouwen, met gebruikmaking van restwarmte én koude uit de omgeving en het innovatief bufferen daarvan op het moment dat er geen vraag is.

Je komt terecht in een enthousiast team van zo’n 30 professionals, die zich met hart en ziel inzetten voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Vanuit ons nieuwe kantoor in Heerlen werken we gezamenlijk aan de uitbreiding van de organisatie en het slim inzetten en uitbreiden van ons circulair energiesysteem.

Mijnwater groeit van start-up naar een duurzaam energiebedrijf van formaat. Om de organisatie verder te professionaliseren, zijn we op zoek naar een gedreven Project Manager Energy.

Wat ga je doen?

Als Project Manager Energy van Mijnwater ben je verantwoordelijk voor de implementatie en realisatie van het energiesysteem op gebouwniveau, zowel bij nieuwe ontwikkelingen als ook bij bestaande bouw, utiliteit, industrie en woningbouw.

Je denkt in concepten. Je voert overleg met opdrachtgevers, overheden en uitvoerende partijen. Je hebt brede kennis binnen de vakgebieden werktuigbouw, installatietechniek enzovoorts. Ook komt jouw kennis van bouwmethodes en bouwkunde goed van pas in deze functie. Je bent betrokken bij de uitwerking van de business cases en voert actief contractbeheer. Het volgen van technische en beleidsmatige ontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving spreken voor zich.

In het dagelijks werk stuur je interne en externe partijen aan voor de engineering, projectbegeleiding en uitvoering. Samen met de projectleider zorg je ervoor dat tijdig de benodigde offerteaanvragen en opdrachtverstrekkingen worden uitgevoerd. Je zorgt voor bewaking van de voortgang, kwaliteit en kosten en stelt hier periodiek een heldere rapportage over op.

Wat breng je mee?

We zoeken een ervaren, enthousiaste en vakkundige projectmanager met een afgeronde hbo- of WO-opleiding, richting Bouwkunde, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde of Technische Fysica, bij voorkeur aangevuld met een projectmanagementopleiding.

Kwaliteiten

 • Kei in het organiseren van projecten en aansturen van projectteams
 • Werkt graag in een omgeving met een hoge mate van zelfstandigheid en
  verantwoordelijkheid bij het organiseren van projecten
 • Ruime ervaring in het aansturen van projectteams
 • Belangstelling voor of ervaring met duurzame vastgoed- en gebiedsontwikkeling
 • Ervaring in het opstellen van projectbegrotingen en exploitatieberekeningen
 • Capaciteiten om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken
 • Tenminste tien jaar ervaring met vergelijkbare projecten, bijvoorbeeld in de installatiebranche, bij een projectontwikkelaar of bij een ingenieursbureau
 • Deskundig op het gebied van energietechniek in de gebouwde omgeving
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, Engels is een pre
 • Beheersing van Office werkpakketten en andere projectmanagementtools, bij voorkeur Flightmap
 • Een creatieve en klantgerichte instelling
 • Proactief
 • Zelfstarter: stevige persoonlijkheid om ideeën om te kunnen zetten in concrete acties en resultaten
 • Communicatieve (zowel mondeling als schriftelijk) en innovatieve vaardigheden
 • Representatief
 • Accuraat
 • Kwaliteitsbewust

Informatie en sollicitatie

Jouw CV en motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk voor 5 juli 2021 via sollicitatie@mijnwater.com
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mick de Meij, Senior Project Manager Energy, via 06 254 257 15.