Vacature: Project Engineer

Project Engineer

32-40 u/week

Om klimaatverandering tegen te gaan en ons energiegebruik te verduurzamen, moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas per 2050.
Mijnwater draagt sinds 2008 bij
aan deze energietransitie en zet het Limburgs mijnverleden in om het verschil te maken voor de toekomst. Met duurzame energie uit geothermische bronnen en uitwisseling van restwarmte- en koude worden nu al ruim 700 woningen en 10 grote kantoorgebouwen verwarmd en gekoeld. Onze aandeelhouders Limburgs Energie Fonds (LEF) en Enpuls (onderdeel van Enexis) stellen ons in staat om de komende jaren te versnellen en Parkstad verder te verduurzamen. Om deze missie te laten slagen hebben we enthousiaste mensen nodig, die het verschil willen maken. Werken bij Mijnwater betekent bijdragen aan een uniek, innovatief product met grote impact voor de regio.

Door de snelle groei van Mijnwater zijn wij op zoek naar een Project Engineer.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging, waar jij jouw ervaringen en kennis in kan zetten in de breedste zin? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Project Engineer maak je onderdeel uit van het Realisatiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de realisatie van projecten van initiatieffase t/m inbedrijfstelling en overdracht van installaties naar het Leveringsbedrijf. Samen met ervaren collega’s werk je zelfstandig aan projecten volgens de afgesproken kwaliteit, planning en budgetten. De projecten betreffen o.a. broninstallaties, clusterinstallaties en energiecentrales die woningen en utiliteitsgebouwen voorzien van warmte en koude uit ons state-of-the-art 5e generatie warmte- en koudenetwerk.

Je vervult een coördinerende, toezichthoudende rol tijdens het ontwerp en de realisatie van projecten t/m inbedrijfstelling en bereidt je de overdracht voor aan je collega’s van het Leveringsbedrijf. Je werkt gedurende dit gehele proces nauw samen met interne en externe stakeholders en draagt bij aan de beheersing van het vastgestelde projectplan.

Je houdt vaktechnische kennis bij door relevante ontwikkelingen en opleidingen binnen je vakgebied te volgen, deelt deze kennis binnen Mijnwater en zorgt voor de praktische toepassing ervan.

Door de diversiteit aan projecten kom je met veel facetten van het vakgebied in aanraking. Dit biedt volop ruimte voor persoonlijke / professionele ontwikkeling.

Wat breng je mee?

HBO werk- en denkniveau.

Afgeronde technische bachelor, bijvoorbeeld Energietechniek, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.

Minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van Installaties/Energie.

Minimaal 2 jaar ervaring in de engineering van multidisciplinaire projecten.

Goede vaardigheid op gebied van 3D modeleren (AutoCAD Revit en/of StabiCAD).

Ervaring met duurzame energieconcepten.

Dit hebben wij te bieden

Je komt terecht in een enthousiast team van professionals, dat zich met hart en ziel inzet voor de transitie naar duurzame energie. Ons kantoor is gelegen in het Maankwartier, midden in het centrum van Heerlen en goed bereikbaar met OV en auto.

- Bruto maandsalaris (schaal 13) tussen de € 3.322 en € 4.745 (bij 40 uur per week) afhankelijk van ervaring

- Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 3,7% eindejaarsuitkering per maand

- 24,5 verlofdagen op jaarbasis

- Persoonlijk budget kun je inzetten voor aankoop extra verlofdagen

- Contract voor bepaalde tijd bij goed functioneren omgezet in onbepaalde tijd

- 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris

- 2/3 deel bijdragen aan je ABP Keuzepensioen

- Mogelijkheid tot hybride werken

- Een zeer afwisselende rol in een dynamische setting: geen dag is hetzelfde

    Informatie en sollicitatie

    Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief tot uiterlijk 31 augustus 2023 naar sollicitatie@mijnwater.com.

    Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Tim Rams, Manager Realisatiebedrijf, via e-mail t.rams@mijnwater.com of telefonisch +31(0)6-25204560.

    Voor procedurele en arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met Patrick Liebens, HR Adviseur, via e-mail p.liebens@mijnwater.com of telefonisch +31(0)6-29506794.