VACATURE: HSE COÖRDINATOR M/V

32-40 uur per week, start 1 September a.s.

In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas. Om dit te realiseren zullen gebouwen geïsoleerd moeten worden en zal gebruik worden gemaakt van duurzame warmte en elektriciteit. Mijnwater levert aan deze transitie een substantiële bijdrage. Om deze ambitie te laten slagen, is Mijnwater op zoek naar een gedreven, enthousiaste en kundige:

HSE COÖRDINATOR M/V

voor 32-40 uur per week, start 1 september a.s.


Mijnwater heeft veiligheid, gezondheid en milieu hoog in het vaandel staan. Deze verantwoordelijkheid heeft er, samen met de doorontwikkeling van onze (interne) organisatie, toe geleid dat we afgelopen jaar zijn begonnen met het herijken van ons QHSE-zorgsysteem en resulteert o.a. in het ontstaan van deze, voor Mijnwater, nieuwe functie.

Wat ga je doen?
In deze uitdagende rol met impact, heb je op de eerste plaats een coördinerende taak op de afdeling HSE. Dat betekent ook dat je mee HSE- en aanpalend beleid ontwikkelt en hierover gevraagd en ongevraagd advies geeft. Je faciliteert en ondersteunt collega`s bij het opstellen en naleven van veiligheids-, kwaliteits- en milieumaatregelen. Tijdens de ontwikkel-, realisatie en beheerfase van onze projecten ben jij het aanspreekpunt voor alle stakeholders op het gebied van HSE: de rode draad in jouw werk is er op gericht om, samen met je team, risico`s bij projecten te inventariseren, te beheersen en/of te voorkomen en te evalueren; jij hebt in dit proces de kartrekkers rol!
Je bent daarnaast ook aanspreekpunt en sparringpartner voor verschillende afdelingen (zowel binnen als buiten de organisatie) op basis van de observaties die je uitvoert en acties die gedaan moeten worden. In deze zelfstandig functie rapporteer je aan de QHSE-Manager.

Wat breng je mee?
Om deze nieuwe functie goed te kunnen neerzetten, uitbouwen en uitoefenen, vinden wij het belangrijk dat je:

  • gericht bent op samenwerken en duurzame relaties aangaat, zowel binnen als buiten de organisatie.
  • goed kunt inspelen op diverse situaties en omstandigheden, waarbij je recht blijft doen aan je eigen professionaliteit zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft; o.a. vasthoudend en overtuigend zijn indien nodig.
  • goed prioriteiten stelt, zelfstandig en accuraat werkt en in een constant veranderende omgeving overzicht blijft houden.
  • een hands-on mentaliteit hebt waarbij je zowel specialistisch, en als de situatie erom vraagt, probleemloos pragmatisch te werk gaat.
  • analytisch en resultaatgericht bent.

Daarnaast beschikt je over een afgeronde HBO- of WO-opleiding, in de richting van integrale veiligheidskunde, installatie- en/of civiel techniek en/of bouwkunde en bij voorkeur aangevuld met een opleiding op het gebied van HSE. Je hebt enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van HSE en/of op het gebied van mijnbouwwetgeving en/of warmte wetgeving.

Wat kunnen wij je bieden?
Je komt terecht in een enthousiast team van zo'n 30 professionals, die met hart en ziel betrokken zijn bij de organisatie. Vooralsnog werken we vanuit thuis i.v.m. Covid-19, maar normaal gesproken werken we gezamenlijk vanuit ons kantoor in Heerlen (gelegen in het prachtige Maankwartier), midden in het centrum en toch goed bereikbaar middels OV en auto (plus parkeervoorziening) aan de uitbreiding van de organisatie en het energiesysteem.

Mijnwater is sinds 2018 voor 100% in handen van het Limburgs Energie Fonds (LEF) en dat biedt de mogelijkheid om van startup door te groeien naar een duurzaam energiebedrijf van formaat. Een avontuur dat ook voor individuele medewerkers kansen mogelijkheden geeft voor persoonlijke groei en ontwikkeling: Mijnwater ondersteunt deze groei en ontwikkeling actief door het aanbieden van scholing, training en/of coaching.

Deze functie is voor 32 tot 40 uur/ week. Binnen Mijnwater heb je recht op 30 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling, pensioen regel je zelf maar je ontvangt een aantrekkelijke tegemoetkoming en uiteraard faciliteren wij je met eigentijdse middelen om je werk goed te kunnen doen. Salariëring vindt plaats op basis van relevante opleiding en relevante werkervaring.

Informatie en vervolg.
We hebben ons best gedaan om ons enthousiasme en onze trots over dit mooie bedrijf en deze interessante functie in deze vacaturetekst te laten weerklinken. Maar persoonlijk contact werkt altijd beter! Dus als we jouw nieuwsgierigheid hebben gewekt, maar je hebt eerst nog wat vragen, dan nodigen wij je uit om contact op te nemen met Joyce Bongers, QHSE Manager, via telefoonnummer 06-21452349. We zullen je dan uitgebreid informeren en jouw eventuele vragen beantwoorden.

Weet je het nu al zeker, en wil je direct solliciteren, dan mag je jouw motivatiebrief en je Curriculum Vitae voor 1 juni 2021 mailen naar sollicitatie@mijnwater.com

De eerste gespreksronde staat gepland op vrijdagmiddag 11 juni 2021 en vindt fysiek plaats, uiteraard met in achtneming van de Covid-19 voorschriften.