Update D2Grids project

maart 2022

Terugkijkend op 2021 kan men stellen dat het een geweldig jaar was voor het D2GRIDS-project. Ondanks de beperkingen die de coronacrisis met zich meebracht, konden we werken aan de uitbreiding van de 5GDHC-community. Ook konden we het concept van 5GDHC via verschillende activiteiten verder verspreiden.

Een van de hoogtepunten van dit jaar was de D2GRIDS-conferentie tijdens COP26 in Glasgow. Daar deelden we de belangrijkste bevindingen tijdens de eerste helft van het project met het grote publiek. 2021 stond ook in het teken van de verlenging van het project via de 2e ‘capitalisation call’ vanuit het Interreg-programma. Een nieuw consortium bestaande uit zowel bestaande als nieuwe partners zal nu werken aan een betere integratie van lokale productie van hernieuwbare elektriciteit en het gebruik daarvan.

Vooruitkijkend zien we 2022 als een belangrijke stap voorwaarts voor D2GRIDS en de promotie van 5GDHC in heel Europa. Terwijl onze experts doorgaan met het definiëren van de 5GDHC-technologie, het verfijnen van het bedrijfsmodel en het vereffenen van de weg voor de industrialisatie, hebben we nu veel middelen om de ontwikkeling van nieuwe 5GDHC-netwerken te ondersteunen! Dit jaar zijn er veel activiteiten gepland om belanghebbenden, experts en eindgebruikers te ontmoeten en te demonstreren hoe 5GDHC een deel kan zijn van de oplossing om de CO2-emissie onze steden te minimaliseren: bezoeken aan pilotsites, video's, evenementen, trainingen enz.

Wilt u de D2Grids conferentie tijdens COP26 in Glasgow nog eens terugkijken?
De nieuwe ontwikkelingen in Genk volgen?
En hoeveel vraag is er eigenlijk naar 5e generatie warmtenetten?
Lees het allemaal en meer in de laatste D2Grids nieuwsbrief