Vacature: Projectmanager Innovatie

40 u/week

Om klimaatverandering tegen te gaan en ons energiegebruik te verduurzamen, moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas per 2050.
Mijnwater draagt sinds 2008 bij aan deze energietransitie en zet het Limburgs mijnverleden in om het verschil te maken voor de toekomst. Met duurzame energie uit geothermische bronnen en uitwisseling van restwarmte- en koude worden nu al ruim 350 woningen en 9 grote kantoorgebouwen verwarmd en gekoeld. Onze aandeelhouders Limburgs Energie Fonds (LEF) en Enpuls (onderdeel van Enexis) stellen ons in staat om de komende jaren te versnellen en Parkstad verder te verduurzamen.
Om deze missie te laten slagen hebben we enthousiaste mensen nodig, die het verschil willen maken. Werken bij Mijnwater betekent bijdragen aan een uniek, innovatief product met grote impact voor de regio.

Om de projectvoortgang en -resultaten van innovatie- en subsidieprojecten van Mijnwater goed te bewaken, zijn we op zoek naar een ervaren Projectmanager Innovatie.

Wat ga je doen?

Je bent eindverantwoordelijk voor grote innovatie- en subsidieprojecten. Daarbij stel je projectplannen op en draag je zorg voor de realisatie. Je bewaakt de projectvoortgang en -resultaten op de GROTIK-aspecten en stelt rapportages op voor de eigen organisatie en voor de subsidieverstrekker.
Binnen projecten geef je leiding aan jouw eigen projectteam en stimuleert medewerkers om kennis, kunde en ervaring met elkaar te delen om zo samenwerkingsverbanden te versterken.
Verder initieer je nieuwe projectideeën en denkt actief mee over de ontwikkeling van de innovatieafdeling. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen in het vak en bouwt je netwerk verder uit.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op gebied van duurzame energie, energiebesparing en/of energietechniek
 • Minimaal 5 jaar ervaring op gebied van projectmanagement met eindverantwoordelijkheid voor complexe (advies-/onderzoeks-)projecten
 • Actuele kennis van nationaal en internationaal energiebeleid
 • Beheersing van Microsoft Office, planningsprogramma’s en financiële rapportagetools
 • Kennis van risicomanagement en kwaliteitssystemen
 • Gestructureerde werker: nauwkeurig, kostenbewust en realistische planner
 • Sociaal vaardig, leiderskwaliteiten en communicatief sterk
 • Je Engels is uitstekend (C2-niveau)

Dit hebben wij te bieden

Je komt terecht in een enthousiast team van zo’n 35 professionals, die zich met hart en ziel inzetten voor de transitie naar duurzame energie. Ons kantoor is gelegen in het Maankwartier, midden in het centrum van Heerlen en goed bereikbaar met OV en auto.

 • Het gaat om grote innovatieprojecten met budgetten van 1 tot 5 miljoen, dus de kans om echt het verschil te maken in de ontwikkeling van duurzame energie
 • Veel inspirerende contacten met topspecialisten, nationaal en internationaal
 • Je hebt recht op 30 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling
 • Pensioen regel je zelf, maar je ontvangt een aantrekkelijke tegemoetkoming
 • Je krijgt een marktconform salaris op basis van relevante opleiding en relevante werkervaring

Informatie en sollicitatie

Enthousiast? Stuur dan jouw c.v. en motivatiebrief voor 14 november 2021 naar sollicitatie@mijnwater.com.
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Herman Eijdems, Directeur Innovatie en Strategie, op +31 6 28248548.
Meer informatie over Mijnwater vind je op mijnwater.com.