Mijnwater van… Hubert Blom

“Mijnwater is uniek en heeft alles in huis om de energietransitie mogelijk te maken.”

Naam:
Hubert Blom

Leeftijd:
41

Woonplaats:
Roermond

Werkt bij Mijnwater sinds:
2007

Functie:
Projectmanager Infra


Wat doe jij voor Mijnwater?

Ik werk bij de afdeling infra, waar we zorgen voor de realisatie van de ondergrondse installatie-onderdelen van het Mijnwaternetwerk. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van leidingen en ondergrondse kelders voor pompinstallaties. Daarnaast leggen we ook warmtewisselaars en nieuwe productiebronnen aan. We regelen en organiseren alles: van ontwerp, voorbereiding en aanbesteding tot uitvoering en nazorg. Naast het projectmanagement houden we ook directievoering en toezicht tijdens de uitvoering in eigen hand.

Verder coördineer en organiseer ik binnen de organisatie ook nog andere infra-gerelateerde zaken, zoals revisiebeheer, beheer en onderhoud, grondzaken en Klic/Wibon. (Het doel van Klic/Wibon is het voorkomen van graafschade, red.)

Wat staat er nu op je agenda?

Vanuit de energiecentrale in het Maankwartier is onze aannemer nu bezig met het aanleggen van nieuwe leidingen naar twee nieuwbouwflats die binnenkort warmte en koude krijgen van Mijnwater. Deze leidingen worden vandaag gecontroleerd op druk. Dat is altijd een spannende kwaliteitstest waar ik nauw bij betrokken ben. Daarnaast heb ik de komende dagen een aantal gesprekken over de engineering van een nieuw leidingtracé tussen de Valkenburgerweg en het kantoor van APG. De capaciteit van het bestaande leidingnet moet hier, vanwege diverse uitbreidingen, worden vergroot.

Wat vond je zelf de grootste verrassing over Mijnwater toen je hier kwam werken?

Wat mij vooral verrast en verwonderd heeft in de loop der jaren is dat we een aantal grote stormen hebben doorstaan. Iedere keer is het opnieuw gelukt om financiers en de politiek ervan te overtuigen dat Mijnwater uniek is en alles in huis heeft om de energietransitie mogelijk te maken.

Hoe denk je dat Mijnwater Parkstad over pakweg 5 jaar heeft veranderd?

Binnen vijf jaar moet Mijnwater een begrip zijn. Als er ergens in Parkstad en omstreken wordt gepraat of geschreven over verduurzaming en energietransitie, dan wordt Mijnwater in diezelfde zin genoemd!