Mijnwater van… Eloy Seijen

"De manier waarop de warmtevraag in Nederland wordt aangepakt, moet veranderen."

Naam:
Eloy Seijen

Leeftijd:
28

Woonplaats:
Hulsberg

Werkt bij Mijnwater sinds:
2017

Functie:
Operations Engineer


Wat doe jij voor Mijnwater?

Mijn primaire taak is om ervoor te zorgen dat alles blijft draaien. Ik zorg dat het onderhoud door diverse partijen correct wordt uitgevoerd, neem de storingen en klachten aan en zet die door naar de engineers. Soms is niet duidelijk wat er aan de hand is en onderzoek ik eerst zelf waar het probleem kan liggen. Zo ontvingen we een klacht van een bewoner die de koeling aan had staan, maar warmte ontving. Na lang zoeken bleek dat de bovenburen de motor van de verwarming af had getrokken en er warm water door de koelleidingen stroomde. Voor mij zijn dit interessante leermomenten. Het grootste probleem ontstaat wanneer er een bron uit ligt, want onze eerste prioriteit is om ervoor te zorgen dat we energie kunnen blijven leveren.

Wat staat er nu op je agenda?

Op dit moment zorg ik dat er een probleem met een bron verholpen wordt. Daarnaast bekijk ik alle meters voor de jaarlijkse eindafrekening. Ik check of er opvallende dingen zijn en wat er gecommuniceerd moet worden. Ook ben ik betrokken bij asset management. We krijgen een nieuw programma dat alle taken bundelt. Op die manier houden we perfect overzicht. Als dat allemaal geregeld is, ben ik het komende halfjaar wel zoet om alle gegevens in het programma te plaatsen.

Wat vond je zelf de grootste verrassing over Mijnwater toen je hier kwam werken?

Tijdens mijn studie trok het concept van Mijnwater mijn aandacht en leek het me mooi om hier een steentje aan bij te dragen. In 2017 deed ik mijn afstudeerstage bij Mijnwater en daarna ben ik als vaste werknemer gebleven. Het Mijnwater-concept is complex en uniek. Ik ben bekend met de technische kant, maar toch heeft het twee jaar geduurd voor ik het kennisniveau had waarop ik me nu bevind.

Hoe denk je dat Mijnwater Parkstad over pakweg 5 jaar heeft veranderd?

Ik hoop dat we over 5 jaar meer mensen hebben kunnen overtuigen dat de manier waarop de warmtevraag in Nederland aangepakt wordt moet veranderen. Het moet vooral onder de bevolking gaan leven. Iedereen moet weten wat we doen en waar we voor staan. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat dat de huidige klantenkring tevreden blijft en dat we eventuele problemen oplossen. Als Mijnwater de komende 5 jaar opschaalt, kunnen we daarmee een groene en goede dienst leveren.