Mijnwater van…Bjorn Keulen

Bjorn Keulen coördineert nieuwe aanvragen bij Mijnwater

Naam:
Bjorn Keulen

Leeftijd:
35

Woonplaats:
Brunssum

Werkt bij Mijnwater sinds:
2020

Functie:
Projectmanager

Wat doe jij voor Mijnwater?

Ik breng de wensen van de opdrachtgever in kaart en vertaal dat vervolgens naar een passende oplossing. Ik bespreek met collega’s wat er nodig is, enerzijds aan infraleidingen en anderzijds aan de binnen-installatie. Vervolgens maak ik een calculatie om de klant een aanbieding te kunnen doen.

Wat staat er nu op je agenda?

Ik ben nu veel bezig met het Schinkelkwartier in Heerlen, waar 100 nieuwe woningen zullen worden gerealiseerd. De bedoeling is dat warmte en koude via Mijnwater wordt geleverd, inclusief warm tapwater. Ik heb veel intern overleg om de kosten te kunnen berekenen en stem voortdurend af met de klant. Ik vind het echt te gek dat met die bijdrage straks alle mensen in het Schinkelkwartier energieneutraal kunnen wonen, werken en recreëren. Al je werk wordt dan heel tastbaar!

Wat vond je zelf de grootste verrassing over Mijnwater toen je hier kwam werken?

Ik was vooral verbaasd over de omvang die het al had. Ik had wel van Mijnwater gehoord, maar had geen idee van het aantal aansluitingen, de bronnen en hoeveel mensen er werken. Dat is heel hard gegaan in de afgelopen jaren en daar mogen we best trots op zijn.
Ondertussen ligt daar ook een opdracht voor ons: buren, familie, vrienden: ze moeten weten wat voor moois en duurzaams er gebeurt in Parkstad!

Hoe denk je dat Mijnwater Parkstad over pakweg 5 jaar heeft veranderd?

Een groot pluspunt voor alle inwoners: je ziet er eigenlijk niets van. Geen lelijke machinerie of hoge torens: alle infra zit onder de grond. Merkbaar is het wel: onder de motorkap zal Parkstad een geweldige CO2-besparing hebben gerealiseerd.

Bjorn Keulen